Колаж Фейсбук Община Велинград, PexelsСъс своя заповед кметът на община Велинград

...
Колаж Фейсбук Община Велинград, PexelsСъс своя заповед кметът на община Велинград
Коментари Харесай

Извънредно от Велинград: Бедствено положение. Горят над 1000 декара. Животът на хората е в опасност

Колаж Фейсбук Община Велинград, Pexels

Със своя заповед кметът на община Велинград доктор Костадин Коев, след решение на Кризисния щаб, разгласи от 20:00 часа през днешния ден до 20:00 часа на 12 август бедствено състояние за част от територията на общината, а точно региона на ДЛС “Чепино “ и ДГС “Алабак “, в местностите „ Бачовица “ и „ Сивек “.

Основните аргументи за спешната обстановка са разрастващите се пожари в горските местности  и задимяването на част от територията на община Велинград, както и заплахата от обгазяване и задимяване на града, с което се заплашва живота и здравето на популацията. 
По първични данни площта на днешния пожар е над  1000 дка., на моменти е върхов и се въздейства от посоката и силата напразно. Прави се просека, защото гората е доста гъста и  непроходима. В момента на терена има сили на пожарна работа и горски чиновници.
Въведен е в деяние  План за отбрана при бедствия на Община Велинград, част „ Пожари ”.  Движението на хора и МПС в региона на оповестеното бедствено състояние е мощно лимитирано.
Снимките са от обществените мрежи.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР